Café Olivier - Eetcafé en Internationaal Biercafé Café Olivier - Eetcafé en Internationaal Biercafé Café Olivier - Eetcafé en Internationaal Biercafé
Café Olivier in Groningen is een internationaal biercafé, waar iedereen welkom is. De opening van het café was in 2017 en sindsdien is Olivier een begrip in de regio en ver daarbuiten.

 

Zo komen er hier zowel buitenlandse studenten als echte Groningers. Leeftijd en afkomst varieert en dat is wat Olivier zo mooi maakt: lokaal, regionaal én internationaal is het een café waar mensen met plezier naar toe gaan voor een heerlijk biertje.

Maandag Gesloten
Dinsdag 16:00 - 21:00
Woensdag 16:00 - 21:00
Donderdag 16:00 - 21:00
Vrijdag 16:00 - 21:00
Zaterdag 16:00 - 21:00
Zondag Gesloten

Bieren van de Tap

Texels Skuumkoppe
De trots van Texels, tarwebier waaraan diverse hopsoorten en de karakteristieke bovengisting een vollere smaak geven dan aan ander witbier.
Gulden Draak
Gulden Draak Quadrupel is een speciaal bier gebrouwen in brouwerij van Steenberge. Het bier is amberkleurig en heeft een karamelkleurige schuimkraag.
Brand Pils
Brand Premium Pilsener wordt gebrouwen met meer hop. Dat geeft onze pilsener zijn unieke, krachtige smaak.
Image Title Description Price

Jopen Mooie Nel

Meer informatie over Jopen Mooie Nel Jopen Northsea IPA is...

4.50

Bolleke De Koninck

Meer informatie over Bolleke De Koninck Bolleke, tot 2019 De...

4.50

Straffe Hendrik Quadrupel

Meer informatie over Straffe Hendrik Quadrupel Straffe Hendrik Quadrupel, gelanceerd...

4.50

Piraat

Meer informatie over Piraat Deze licht amberkleurige Piraat met volle...

4.50

Folkingebrew Never Stop Dreaming

Meer informatie over Folkingebrew Never Stop Dreaming Never Stop Dreaming...

5.50

Affligem Blond

Meer informatie over Affligem Blond Affligem Blond is een evenwichtig...

4.60

Brand Weizen

Meer informatie over Brand Weizen Brand Weizen is een Weizen...

4.50

Brand Dubbelbock

Meer informatie over Brand Dubbelbock Het bier wordt gebrouwen in...

4.50

Oog voor Stad en omgeving

De meeste Noorderlingen noemen Groningen gewoon ‘Stad’. Groot, gemoedelijk en gezellig. Café Olivier heeft oog voor Stad en omgeving.

Met vele tapbieren spreken we de internationale gemeenschap aan, terwijl we tegelijkertijd de regio van dienst zijn met de smaakvolle topbiertjes. Waar je ook vandaan komt, één ding staat vast. Het wordt een fijne avond bij café Olivier in Groningen: een internationaal biercafé voor Stad en omgeving.

Internationaal biercafé: tapbieren met klasse

Bierliefhebbers genieten van Alfa (Edel Pils) tot Swinckels (Superior Pilsner) en van Bax (Kon Minder Blond) tot de Gulden Draak (9000 Quadruple).

Uiteraard hebben we nog veel meer tapbieren. Texels (Skuumkoppe) en Filou (Belgian Ale) bijvoorbeeld, of 1664 (Blanc) en Guinness (Irish Stout). Ook schenken we Augustijn (Grand Cru), Weihenstepahner (Weizen) en La Chouffe (Blond)/MC Chouffle (Bruin). Kom langs, proef en geniet.

Sfeer

Het maakt niet uit of het heel druk is of dat het een keer wat rustiger is. Bij internationaal biercafé Olivier heerst er altijd een prettige sfeer. Dat komt met name door de laagdrempeligheid.

Je kunt zo naar binnen lopen, of je er nou vaker komt of voor het eerst. Het barpersoneel heet je welkom met een grote glimlach. Het is tijd voor ontspanning en vermaak, voor het vieren van vriendschap en voor nieuwe ontmoetingen.

Locatie

Café Olivier zit aan de Mauritsdwarsstraat (nummer 29) te Groningen. Een uniek plekje met een cultstatus op het gebied van tapbier. Dit is zo’n plek waar je regelmatig terugkomt.

Je tweede huis, of misschien zelfs wel je eerste. Waar je jezelf mag zijn, samen met al die anderen. Waar herinneringen ontstaan, waar verhalen geboren worden en waar legendes opstaan. Met name wanneer er al voldoende drank in de vrouw of man zit…

Shopping Basket