Bolleke De Koninck

Hier ben je:

Bolleke De Koninck

Bolleke – De Koninck is het stadsbier van Antwerpen. Het wordt gebrouwen in de brouwerij aan de Mechelsesteenweg. Duvel Moortgat nam de brouwerij over en gaf de brouwerij een nieuwe impuls. Tegenwoordig is de oude brouwerij een waar belevingscentrum. De Koninck, beter bekend als Het Bolleke, is een licht en smaakvol bier, waar je snel een tweede glas van bestelt. Lichtzoet, moutig met een vleugje karamel, eindigend met een verfijnd bittertje. Precies zoals het hoort.

Bolleke De Koninck - Café Olivier

Informatie over dit bier

4.50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Brouwerij De Koninck
Alcohol: 5.2%
Bierstijl: Amber Ale
Categorie: Amber en Elegant
Gisting: Bovengistend
EBC: 30 (Amber)
IBU: 23

Meer informatie over Bolleke De Koninck

Bolleke, tot 2019 De Koninck geheten, is een Belgisch bier dat wordt gebrouwen door de Antwerpse brouwerij De Koninck. Deze is sinds 2010 eigendom van brouwerij Duvel Moortgat.

 

Brouwerij De Koninck brouwt reeds sinds 1833 bier in de wijk Haringrode aan de Boomgaardbeek de vroegere Pridebeek op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Op het logo van de bieren en op de kroonkurken prijkt steeds een hand. Deze hand heeft betrekking op de grensstenen die de stedelijke vrijheid van Antwerpen markeerden en heeft niets te maken met de 15de-eeuwse Antwerpse legende over Silvius Brabo of De Zeven Schaken. Het amberkleurige bier (5.2%) wordt gedronken uit een typisch bolvormig glas: het bolleke. Om deze reden werd een De Koninck ook kortweg een bolleke genoemd. Deze bijnaam werd in 2019 de officiële merknaam van het bier.

 

Shopping Basket