Straffe Hendrik Quadrupel

Hier ben je:

Straffe Hendrik Quadrupel

Straffe Hendrik Quadrupel is een donker en zwaar bier, dat zich nog jaren in smaak blijft ontwikkelen. Het is gebrouwen met een bijzondere melange aan mouten en met Saaz en Styrian Golding hop. Dit is een bier om rustig van te genieten.

Straffe Hendrik Quadrupel - Café Olivier

Informatie over dit bier

4.50 (0.25)

 

Eigenschappen
Brouwerij: Brouwerij De Halve Maan
Alcohol: 11.0%
Bierstijl: Quadrupel
Categorie: Donker en Rijk
Gisting: Bovengistend
EBC: 100 (Donkerbruin)
IBU: 35

Meer informatie over Straffe Hendrik Quadrupel

Straffe Hendrik Quadrupel, gelanceerd in 2010, is een intens bier, donker van kleur en vol van smaak. Het aroma is elegant, kruidig en licht geroosterd. De uitgekiende mix van speciale moutsoorten geeft het bier een complex karakter en combineert een delicate droogheid met hints van koriander, donker fruit, anijs en geroosterde kastanjes. De smaak eindigt in een stroperige smaak. Door de hergisting op fles ontstaat een levend bier dat met de jaren zal evolueren.

 

In 1981 brouwde De Halve Maan eenmalig een speciaal “straf” bier van hoge gisting naar aanleiding van de inhuldiging van een beeld van Sint Arnoldus, de patroonheilige van de brouwers, in Brugge. Het bier kreeg de naam “Straffe Hendrik”, naar de verschillende generaties Henri Maes die de brouwerij runden, en kende zo’n succes dat men het blijvend is gaan produceren. Het merk en het handelsfonds van Straffe Hendrik werden in 1988 echter door Brouwerij Riva uit Dentergem overgenomen. De productie in Brugge werd sterk teruggeschroefd, om ze in 2002 uiteindelijk te beëindigen en in Dentergem voort te zetten. Door het faillissement van Liefmans Breweries uit Dentergem in 2007 kwam het biermerk Brugse Straffe Hendrik tijdelijk in handen van Duvel-Moortgat. In 2008 sloot De Halve Maan een koopovereenkomst met Duvel-Moortgat voor het merk. De Halve Maan begon de Straffe Hendrik opnieuw te brouwen zoals dat oorspronkelijk werd gedaan: een tripel van 9%.

Shopping Basket